Τσικνοπέμπτη: 5 συμβουλές για να κάνεις το τέλειο τσίκνισμα!

Επιτέλους η μέρα που περίμενες να καταβροχθίσεις ότι κρεατικό βρίσκεται σπίτι μαζί με φίλους, γνωστούς και αγνώστους πλησιάζει! Έχεις πάρει πάνω από 10 κιλά κρέας και είσαι έτοιμος να ανάψεις τα κάρβουνα και να αρχίσει τα πάρτι μυρωδιών και γεύσεων σπίτι σου!

Πώς όμως θα κάνεις το τέλειο τσίκνισμα; Πώς θα κάνεις όλη την παρέα να γλείφει τα δάχτυλα της και να θυμάται για καιρό την φετινή Τσικνοπέμπτη;

Η ψησταριά που θα κάνει τη διαφορά!

Το βασικό σου εργαλείο δεν είναι άλλο από την ψησταριά σου. Αυτό το όπλο θα πρέπει να είναι το πιο δυνατό στη φαρέτρα σου. Φρόντισε, λοιπόν, να προμηθευτείς στο μπαλκόνι σου (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) μία μεγάλη ψησταριά που θα σου παρέχει τη δυνατότητα να παίξεις μπάλα με πολλά είδη κρεάτων πάνω στις σούβλες της, αφήνοντας ικανοποιημένους και τους πιο «απαιτητικούς». Το μεγάλο μέγεθος θα σου λύσει τα χέρια, λύνοντας μία από τις πιο συνηθισμένες γκρίνιες των φίλων σου, την αναμονή! Με τόσα κρέατα που θα έχεις τσικνίσει στην πρώτη γύρα όλοι θα τρώνε μέχρι το refill!

Τα απαραίτητα accessories!

Μην ξεχνάς πως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Όποτε φρόντισε να έχεις προμηθευτεί όλα αυτά τα μικρά βοηθήματα που κάνουν τον ψήστη… μάγκα! Η λαβίδα είναι από τα πιο must πράγματα που θα πρέπει να έχεις μαζί σου, είναι αυτή που θα σε βοηθήσει να γυρίσεις την μπριζολίτσα χωρίς να χρειαστεί να την τρυπήσεις, να την κόψεις ή να την πιέσεις με αποτέλεσμα να χάσει τα υγρά της (και φυσικά όλη τη νοστιμιά της μαζί). Ακόμη το barbecue σου θα ήταν καλό να λειτουργικό. Δηλαδή; Να διαθέτει εσωτερικό φωτισμό (είναι σίγουρο πως θα το τραβήξετε μέχρι το άλλο πρωί), ενώ η βάση για να ακουμπάς τη σούβλα, όταν θες να βγάλεις το ζουμερό κοκκορετσάκι σου βρε αδερφέ από πάνω, είναι απαραίτητη.

Επέλεξε το σωστό κρέας!

Ακόμα και αν το ψήσιμό σου είναι το τέλειο, αν το κρέας δεν είναι καλό το έχασες το παιχνίδι. Φρόντισε, λοιπόν, να πας στον κρεοπώλη σου, αυτόν που σε προμηθεύει πάντα με τα «καλύτερα» και κάνει από εκεί τις αγορές σου. Το κρέας που θα ρίξεις στα κάρβουνα σήμερα θα πρέπει να είναι μαλακό και εύγευστο. Ζήτα του να είναι καλά σιτεμένο, ιδίως αν πρόκειται να βάλεις στη σούβλα μπριζόλες ή αν είσαι πιο μερακλής ζυγούρι. Αν τώρα θες να ικανοποιήσεις όλες τις ορέξεις και σκεφτείς να βάλεις στα κάρβουνα και ψαράκι, τότε πρόσεξε αυτό να είναι ολόφρεσκο!

Το μαρινάρισμα που θα τους τρελάνει!

Ένα από τα κλειδιά του ψησίματος που θα τους κάνει να γλύφουν τα δάχτυλά τους είναι το μαρινάρισμα. Για να δώσεις μία ακαταμάχητη γεύση στο κρέας σου, επέλεξε την κατάλληλη μαρινάδα. Μια σως μελιού, μουστάρδας και λεμονιού είναι ότι πρέπει σε συνδυασμό με την αλλατορίγανη που πάει πακέτο με κάθε κρεατικό σου. Αν θες να ποτίσει με την μαρινάδα σου το κρέας θα σου πρότεινα να το αλείψεις και να το αφήσεις τουλάχιστον για 4 ώρες στο ψυγείο έτσι ώστε να γίνει πιο μεθυστικό.

Και το κερασάκι στην τούρτα!

Ένα άλλο tip που σίγουρα είναι το κερασάκι στην τούρτα και ίσως το έχεις ακούσει και συ απ’ τον παππού σου είναι το λεμονάκι την κατάλληλη στιγμή! Τι εννοώ; Πριν πετάξεις στην σχάρα σου την αποθήκη κρεάτων που έχεις στο ψυγείο σου και ενώ τα κάρβουνα σου είναι έτοιμα για να γίνει το πάρτι ψησίματος, πάρε μερικά λεμονάκια και τρίψτα πάνω στη σχάρα ψησίματος που έχεις στο barbeque σου, έτσι ώστε μόλις πετάξεις πάνω το κρέας σου να ποτίσει με τη γεύση του καθώς ψήνεται. Είναι σίγουρο πως ο συνδυασμός της σως μουστάρδας με το μέλι και του λεμονιού καθώς σιγοψήνεται θα το κάνει ακαταμάχητο σε όποιον πρόκειται να το καταβροχθίσει αργότερα!

Άντε και καλό μας τσίκνισμα!

Πηγή: ipop.gr

Προηγούμενο άρθροΑτύχημα για τον Χρήστο Δάντη
Επόμενο άρθροΛαρισαίοι που «έφυγαν» από τη ζωή