Η λίστα με τα 100 φαγητά που συγκεντρώνουν τη χαμηλότερη βαθμολογία ανανέωσε το Taste Atlas.
Μάλιστα, στην πρώτη 10άδα με τα χειρότερα φαγητά στον κόσμο, βρίσκεται και ένα ελληνικό πιάτο.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα, στην ψηφοφορία συμμετέχουν χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου, από κάθε γωνιά του πλανήτη.
Ποια είναι τα χειρότερα φαγητά στον κόσμο, σύμφωνα με το Taste Atlas;
Ζυμαρικά από αίμα
Στην πρώτη θέση βρίσκεται το blodpalt από τη Φινλανδία.
Παραδοσιακά συνδεδεμένο με τη Σουηδία και τη φινλανδική Λαπωνία, το blodpalt είναι ένα πιάτο αποτελούμενο από θρεπτικά, σκούρα καφέ ζυμαρικά που παρασκευάζονται με αλεύρι σίκαλης ή κριθαριού και αίμα ζώων.
Μερικές φορές γεμίζονται με ένα μείγμα από σοταρισμένα κρεμμύδια και μπέικον κομμένο σε κύβους και συνήθως μαγειρεύονται σε γευστικούς ζωμούς κρέατος.
Τα ζυμαρικά blodpalt συνήθως απολαμβάνονται ως συνοδευτικό με τηγανητό μπέικον ή χοιρινό κρέας, βούτυρο και μαρμελάδα lingonberry.
Μεζές με κρέας καρχαρία
Στο νούμερο 2 βρίσκεται το hakarl. Είναι η εθνική λιχουδιά της Ισλανδίας που παρασκευάζεται από επεξεργασμένη σάρκα καρχαρία.
Το κρέας καρχαρία συνήθως κόβεται σε κύβους και σερβίρεται σε οδοντογλυφίδες με ένα τοπικό αλκοολούχο ποτό γνωστό, ως μπρεννιβίνη.
Σάντουιτς με σαρδέλα
Τρίτο χειρότερο φαγητό ψηφίστηκε το bocadillo de sardinas, ένα ταπεινό ισπανικό σάντουιτς με αλμυρή γέμιση από κονσέρβα σαρδέλας.
Το σάντουιτς συνήθως παρασκευάζεται με μπαγκέτα ισπανικού τύπου, αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα είδη ψωμιού, όπως ψωμί τσιαμπάτα ή ολικής αλέσεως.
Η γέμιση μπορεί να ενισχυθεί με διάφορα άλλα συστατικά όπως πιπεριές, ντομάτες, κόλιανδρο, μαρούλι, κρεμμύδια, αβοκάντο, ελιές, βραστά αυγά, μαγιονέζα, μουστάρδα, σάλτσα γιαουρτιού, μανιτάρια, σοταρισμένα λαχανικά και ελαιόλαδο.
Σαλάτα με αγκινάρες
Όσο για την ελληνική παρουσία στα 100 χειρότερα φαγητά του κόσμου, η σαλάτα αγκινάρας βρίσκεται στη 10η θέση.
Σύμφωνα με το Taste Atlas είναι μια παραδοσιακή ελληνική σαλάτα με ρίζες στην Κρήτη. Αν και υπάρχουν παραλλαγές, η σαλάτα γίνεται συνήθως με μιξ τρυφερών αγκινάρων, λεμονιού, χυμού λεμονιού, ελαιόλαδου, μουστάρδας, σκόρδου, άνηθου, αλατιού και πιπεριού.
Οι αγκινάρες κόβονται και βράζονται σε μείγμα νερού και χυμού λεμονιού. Στη συνέχεια κόβονται, αρωματίζονται εκ νέου με λεμόνι και τοποθετούνται σε μια πιατέλα.
Ένα ντρέσινγκ που αποτελείται από χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, μουστάρδα και σκόρδο περιχύνεται πάνω στις αγκινάρες και η σαλάτα πασπαλίζεται με ψιλοκομμένο άνηθο, αλατοπιπερώνεται και σερβίρεται αμέσως.
Τα 10 χειρότερα φαγητά του κόσμου
- Blodpalt – Φινλανδία
- Hakarl – Ισλανδία
- Bocadillo de sardinas – Ισπανία
- Σούπα ψωμιού – Τσεχία
- Yerushalmi kugel με λαζάνια, ζάχαρη και πιπεριές – Ισραήλ
- Εντόσθια ψαριού με κάρυ – Ταϊλάνδη
- Luther burger με μπιφτέκι ελιάς -ΗΠΑ
- Ζελέ χελιών – Αγγλία
- Ψωμί chapalele – Χιλή
- Σαλάτα αγκινάρας – Ελλάδα
Πηγή: reader.gr