Μάρκος Σεφερλής: Κατά της Ζωής Γεράζη μετά την ανάρτηση για το σκετς με το Nemo – Η απάντηση της ηθοποιού

Πολλές είναι οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο γύρω από το σκετς του Μάρκου Σεφερλή στην τελευταία του παράσταση, το οποίο αναφέρεται στο non binary Nemo, νικητή της Eurovision 2024.

Ο Μάρκος Σεφερλής έδωσε τη δική του απάντηση στις αντιδράσεις αυτές χθες 6/9 μέσα από ένα βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο instagram, ωστόσο ένα νέο άρθρο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου από χθες, τον έκανε να επανέλθει με νέα ανάρτηση. «Η Ειρήνη από τη Γη της Ελιάς ξεσπά κατά του Μάρκου Σεφερλή» είναι ο τίτλος του άρθρου, και αναφέρεται στην αναδημοσίευση ενός κειμένου σχετικού με το θέμα, που έκανε η ηθοποιός Ζωή Γεράζη στον λογαριασμό της στο instagram.

«Καταλαβαίνετε τώρα ποια είναι η διαφορά! 1. Η νεαρή πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιός αποκαλείται από τον δημοσιογράφο ως «η Ειρήνη από τη Γη της Ελιάς». Ο ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης, θιασάρχης, τηλεπαρουσιαστής, θεατρικός και τηλεοπτικός παραγωγός με παρουσία 35 χρόνων στον καλλιτεχνικό χώρο, έχει ονοματεπώνυμο: Μάρκος Σεφερλής!

2. Η νεαρή πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιός, δεν γνωρίζω αν εκτός από την τηλεόραση έχει εμφανιστεί σε κάποιο θέατρο. Ο ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης, θιασάρχης, τηλεπαρουσιαστής, θεατρικός και τηλεοπτικός παραγωγός με παρουσία 35 χρόνων στον καλλιτεχνικό χώρο, όλοι γνωρίζουν ότι τα τελευταία 20 χρόνια διαθέτει δύο από τα μεγαλύτερα θέατρα της Ελλάδας, στα οποία και εμφανίζεται ανελλιπώς! Τα συμπεράσματα δικά σας!» έγραψε ο Μάρκος Σεφερλής διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο.

Από την πλευρά της, η νεαρή ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στη “Γη της Ελιάς” θέλησε να ξεκαθαρίσει πως το εν λόγω κείμενο δεν γράφτηκε από την ίδια αλλά από άλλο άτομο, κι εκείνη απλά προχώρησε στην αναδημοσίευσή του.

«Καλησπέρα, επειδή έχω λάβει μηνύματα για άρθρα τα οποία γράφουν ανακρίβειες για το πρόσωπό μου προς τον κύριο Σεφερλή, να ξεκαθαρίσω ότι το κείμενο που γράφτηκε δεν ήταν καν δικό μου. Δεν ήταν γραμμένο από εμένα αλλά από άλλο άτομο. Ήταν ένα κείμενο που το θεώρησα τρομερά ευγενικό και απλά το αναδημοσίευσα στην ιστορία μου στο instagram όπως έκαναν και άλλοι συνάδελφοι, φίλοι και γνωστοί.

Δε πήρα κάποια θέση πάνω στο θέμα, ούτε ξέσπασα, ούτε εξέφρασα γνώμη για το συγκεκριμένο συμβάν. Κανένα μίσος για κανέναν άνθρωπο. Μόνο σεβασμός και αγάπη. Αυτά κερδίζουν στο τέλος» έγραψε η Ζωή Γεράζη.

Η Ζωή Γεράζη αναδημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, το παρακάτω κείμενο:

«Γεια σου Μάρκο, είμαι ένα non-binary άτομο σαν το Νemo που κέρδισε τη Eurovision 2024, & το οποίο κοροϊδεύεις στα 20 χρόνια Δελφινάριο. Συγγνώμη που σε αποκαλώ με το μικρό σου, αλλά νιώθω μια οικειότητα καθώς σε βλέπω από μικρό παιδί. Σε θυμάμαι να υποδύεσαι τον γκέι στην τηλεόραση με ατάκες “καλέ τσούζει, αλλά μ’ αρέσει” ή “αχαχουχα, ευθυμήσαμε πάλι, σε καλό να μας βγει”, τις οποίες δε θα ξεχάσω ποτέ. Δε θα τις ξεχάσω γιατί τις έχω ακούσει πολλές φορές από συμμαθητές μου, να τις λένε εναντίον μου. Καμία φορά φαντάζομαι ότι μεγάλωσα σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου δεν υπάρχεις, & αναρωτιέμαι αν το bullying από τους συμμαθητές μου θα ήταν λιγότερο.

Δε σε κατηγορώ (τόσο) για τότε: μπορώ να το θεωρήσω σημείο της εποχής, αφού ακόμα & γκέι σεναριογράφοι τότε, έφτιαχναν καρικατούρες γκέι/τρανς χαρακτήρες για να γελάει ο κόσμος. Όμως τώρα, που σαν κοινωνία αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε τη διαφορετικότητα του καθενός & να την αποδεχόμαστε, γιατί συνεχίζεις πάλι το ίδιο μοτίβο; Δεν καταλαβαίνεις ότι έτσι ενισχύεται το μίσος ενάντια στα non-binary άτομα, κάτι που έχει οδηγήσει σε μαζική επίθεση εναντίον τους στην Αριστοτέλους; Ή στο ότι δεν εκδίδουν τα βιβλία μας, επειδή μας θεωρούν γελοία πλάσματα που θέλουμε να μετατρέψουμε τα ελληνικά σε κινέζικα, με το να προσθέτουμε χαρακτήρες όπως το “@“; Αυτή θέλεις να είναι η συνεισφορά σου στην κοινωνία; Ακόμα και να μη σου αρέσει αυτό που είμαστε, θεωρείς πως μας αξίζει το μίσος & ο εξευτελισμός; Το μόνο ενθαρρυντικό στο βίντεο που είδα να κοροϊδεύεις το Nemo είναι, πως σε χειροκρότησαν με το ζόρι & έτσι μου μένει μια αμυδρή ελπίδα ότι παρότι εσύ μένεις ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια, ο κόσμος τουλάχιστον αλλάζει.

ΥΓ: μήπως θα ήθελες το βιβλίο μου, το «μπαμπά θέλω να ντρέπεσαι για μένα»; Ισως σε βοηθήσει να καταλάβεις καλύτερα, ώστε να μη ντρέπονται για σένα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εν λόγω κείμενο.

Πηγή: tlife.gr

Προηγούμενο άρθροΣτέφανος Τσιτσιπάς: Απίστευτες αποκαλύψεις για τους γονείς του –
Επόμενο άρθροΛάρισα: Διακοπές ρεύματος σήμερα Κυριακή 8/9